مکانی برای کسب تجربه و اشتراک آن

بیاید تجربیاتمان را به اشتراک بگذاریم تا بتوانیم قطره ای از این دریای بزرگ باشیم

مکانی برای کسب تجربه و اشتراک آن

بیاید تجربیاتمان را به اشتراک بگذاریم تا بتوانیم قطره ای از این دریای بزرگ باشیم

بیاید تجربیاتمان را به اشتراک بگذاریم تا بتوانیم قطره ای از این دریای بزرگ باشیم

طبقه بندی موضوعی

هر آنچه که باید در مورد تکنولوژی Ultra HD 4k بدانید
شاید شما هم امروز یا فردا برای خرید یک تلویزیون با ابعاد بزرگ در قالب LCD یا LED به بازار بروید. اصلا شاید در مورد گو‌شی‌های هوشمند با صفحه نمایش از نوع ۴K شنیده باشید. در هر صورت بهتر است، اطلاعاتی درباره وضوح صفحه نمایش‌ها داشته باشید و مهم‌تر از همه در مورد آخرین این فن‌آوری‌ها یعنی‌‌ همان ۴K.

به گزارش «تابناک»، بی‌گمان مهم‌ترین تحولی که اکنون در صفحه نمایش‌های به کار رفته در دستگاه‌های دیجیتال اعم از گوشی‌های هوشمند و به ویژه تلویزیون‌های بزرگ ابعاد، به‌کار‌گیری تکنولوژی وضوح بالای ۴K است. شاید در آغاز کار این موضوع چندان برای شما مهم نباشد، اما مطمئن باشید داشتن اطلاعات در این خصوص بسیار به کمک شما خواهد آمد. پس با ما همراه باشید .....

همانند همه موضوعات مهم دیگر در دنیای فن‌آوری این یکی هم چندان ساده نیست و باید با یکسری از مفاهیم از قبل آشنا شد. پس بگذارید وارد دنیای ۴K شویم تا ببینیم این فن‌آوری جدید چه چیزی برای سر و کله زدن دارد.





هر آنچه که باید در مورد تکنولوژی Ultra HD 4k بدانید
پیش از ورود به اصل مطلب بگذارید نخست کمی درباره فن‌آوری HD یا High Definition یا‌‌ همان وضوح بالا صحبت کنیم. این مفهوم در ارتباط با وضوح صفحه نمایش‌هاست و دو جنبه ‌دارد؛
پایین‌ترین وضوح HD در صفحه نمایش‌ها برابر با ۱۲۸۰ پیکسل در طول و ۷۲۰ پیکسل در عرض است که به شکل خلاصه ۷۲۰p نوشته می‌شود. این وضوح در صفحه نمایش‌ها و تلویزیون‌هایی با قیمت پایین یافت می‌شود.

از آن سوی بالا‌ترین وضوح HD برابر با ۱۹۲۰ پیکسل در ۱۰۸۰ پیکسل است که به شکل خلاصه ۱۰۸۰p نوشته می‌شود. بیشتر تلویزیون‌های موجود در بازار و برخی از دستگاه‌های لپ‌تاپ و گوشی‌های هوشمند و به ویژه تبلت‌ها از این وضوح استفاده می‌کنند.

هر آنچه که باید در مورد تکنولوژی Ultra HD 4k بدانید

اما وضوح Ultra HD 4K چیست؟

همانند وضوح HD وضوح Ultra HD نیز دو مورد را در بر دارد: ۴K و ۸K. وضوح ۴K در واقع با دو برابر کردن وضوح ۱۰۸۰p به دست می‌آید، هم در طول و هم در عرض. در نتیجه این وضوح برابر با ۳۸۴۰ در ۲۱۶۰ پیکسل است که برخی از سازندگان آن را با نماد ۲۱۶۰p نمایش می‌دهند. این وضوح دقیقا ۴ برابر تعداد پیکسل‌های ۱۰۸۰p است.

اما وضوح ۸K باز هم وضوح ۴K را در طول و عرض دو برابر می‌کند و در نتیجه وضوح برابر با ۷۶۸۰ در ۴۳۲۰ پیکسل را به دست می‌دهد. وضوح ۱۶ برابری در ۱۰۸۰p. البته این وضوح هنوز برای کاربری خانگی چندان رواج نیافته است.

در تصویر زیر می‌توانید به سادگی همه آنچه را در بالا گفته شد، کاملا مشخص و روشن ببینید. در این تصویر FHD به معنی Full HD یا‌‌ همان ۱۰۸۰p ‌و SD یا Standard Definition برابر با ۶۴۰ در ۴۸۰ پیکسل است که‌‌ همان وضوح DVD است. پس هم اکنون می‌توانید تفاوت یک تصویر DVD و ۴K را به سادگی تشخیص دهید.
هر آنچه که باید در مورد تکنولوژی Ultra HD 4k بدانید
توجه داشته باشید که این تصویر، مقایسه بین وضوح تصاویر است و نه اندازه صفحه نمایش‌ها. برای نمونه، شاید ‌یک صفحه نمایش ۴۲ اینچ از وضوح HD یا FHD و یا ۴K برخوردار باشد. هر چقدر وضوح بیشتر باشد، در این صفحه نمایش ۴۲ اینچ اندازه پیکسل‌ها کوچک‌تر خواهد بود.

تفاوت بین وضوح تصاویر چه اهمیتی دارد؟


تا اینجا ما فقط کمی اطلاعات و عدد و رقم به شما داده‌ایم. اما پرسش اصلی این است که اصلا این امر چه تفاوت و اهمیتی دارد؟ چرا به صفحه نمایش یا تلویزیون با وضوح بالا‌تر نیاز دارید؟

همه این‌ها در یک کلمه خلاصه می‌شود: جزئیات. در واقع هر قدر وضوح صفحه نمایش شما بالا‌تر باشد، قادر به دیدن جزئیات بیشتری از تصاویر هستید که آن‌ها را واقعی‌تر می‌کند. دیدن تارهای مو یک مثال خوب است. در عالم واقع، اگر با دقت به موهای خود یا کسی نگاه کنید، می‌توانید تارهای مو را جداگانه ببینید.

اما در یک صفحه نمایش HD دیدن تارهای مو به تفکیک در بیشتر موارد امکان پذیر نیست. دلیل این امر آن است که یک تار مو بسیار باریک‌تر و کوچک‌تر از یک پیکسل در وضوح HD است؛ اما هر قدر که با افزایش وضوح پیکسل‌ها کوچک‌تر شوند امکان دیدن تار‌های مو به شکل واقعی فراهم می‌شود:
هر آنچه که باید در مورد تکنولوژی Ultra HD 4k بدانید
نکته‌ای دیگر در خصوص Ultra HD این است که این فن‌آوری از استانداردهای جدید در نرخ فریم یا Frame Rate و فضای رنگ‌ها بهره می‌برد. به این معنا که دامنه رنگ بیشتر و دقت بالاتری را در رنگ‌ها ایجاد می‌کند. همچنین سرعت نمایش تصاویر در آن بیشتر بوده و برابر با ۱۲۰ فریم در ثانیه است؛ یعنی در یک ثانیه از یک فیلم با وضوح Ultra HD ۱۲۰ عکس از مقابل چشمان شما عبور می‌کند.

این گونه که به نظر می‌رسد، فن‌آوری Ultra HD توانسته است دنیای مجازی را بیش از همیشه به دنیای واقعی نزدیک کند؛ اما یک نکته در این میان اهمیت اساسی دارد. آن اینکه صرفا داشتن یک صفحه نمایش Ultra HD به این معنا نیست که شما تصاویر با کیفیت تری می‌بینید. در واقع منبع شما نیز باید از تکنولوژی Ultra HD برخوردار باشد.

معنی دیگر این سخن آنکه اگر یک تصویر HD را در یک صفحه نمایش ۴K نظاره کنید، اساسا هیچ تفاوتی با یک دیدن این تصویر در یک صفحه نمایش HD ندارد. همچنین تکنولوژی ۴K در صفحه نمایش گوشی‌های هوشمند که در ‌‌نهایت ۵ یا ۶ اینچ هستند، ‌در خروجی تفاوتی ایجاد نمی‌کند، زیرا به قدری پیکسل‌ها در این صفحه نمایش کوچک شده‌اند که تشخیص وضوح با چشم غیر مسلح ناممکن است و در نتیجه تفاوت وضوح عملا بی‌مورد است.

از کجا آمد؟

ریشه های اصلی تکنولوژی 4K به صنعت سینما باز میگردد. اواخر دهه 90 بود که جورج لوکاس نویسنده و کارگردان مشهور فیلم جنگ ستارگان تصمیم گرفت که فرمت های جدید دیجیتالی را جایگزین فیلم کند.

بعد از انتشار نسخه HD اپیزود اول جنگ ستارگان با عنوان "The Phantom Menace" در سال 1999، جورج لوکاس تصمیم گرفت اپیزود دوم "Attack of the Clones" را در سال 2002 و با کیفیت کاملا دیجیتال 1080p منتشر کند.

اما کیفیت 1080p برای صفحه نمایش های غول پیکر سینما کافی نبود و اگر فردی در ردیف اول صندلی های سینما می نشست ممکن بود تصویر را نرمتر و به صورت شبکه پیکسلی مشاهده کند. به همین منظور سازمان ابتکارات سینما (DCI) در مارس 2002 با هدف ایجاد یک استاندارد دیجیتال شکل گرفت. بر اساس تلاش های این سازمان که با کمپانی های بزرگ فیلم سازی همکاری دارد، 2 رزولوشن جدید با عنوان 2K و کمی بعد در سال 2005 4K معرفی شد.

اولین فیلم 4K در سال 2007 و توسط وارنر بروس منتشر شد. این فیلم که The Final Cut نام دارد نسخه جدیدی از فیلم Blade Runner بود که در سال 1982 ساخته و تولید شد. با این حال، سینماهای کمی قادر بودند تا فیلم ها را با این کیفیت نمایش دهند.

فیلم سه بعدی آواتار ساخته کارگردان مشهور جیمز کامرون، نمونه ای از نمایش 4K به شمار می آید. این فیلم به کمک تلویزیون های 4K سونی و در سینماهای سراسر جهان اکران شد و پول هنگفتی را نصیب سازندگان این فیلم کرد. شاید بتوان گفت که تلویزیون های 4K جایگزینی مناسب برای تلویزیون های 3 بعدی باشند.

قیمت های سرسام آور تلویزیون های 4K :

با وجود اینکه سونی قیمت تلویزیون‌های 4K خود را کاهش داد اما ارزان‌ترین آنها هنوز 5 هزار دلار قیمت دارد. حال کمپانی Seiki اعلام نموده که به زودی تلویزیون‌های اولترا اچ‌دی با قیمت بسیار پایین 1300 دلار را روانه بازار خواهد کرد. این بدین معناست که قرار نیست قیمت این تلویزیون‌های برای مدت زمان طولانی گران باقی بماند.

برخی از نمایشگرهای 4K:

سونی: 


چندی پیش ال جی و سونی تلویزیون های 4K خود را در سایز 84 اینچ روانه بازار کردند، اما قیمت این تلویزیون‌های اولترا اچ‌دی 84 اینچ نزدیک به 25 هزار دلار تعیین شده بود که خرید آن‌ها برای هر کسی آسان نبود. اما به تازگی سونی نسبت به عرضه دو تلویزیون 4K دیگر در سایزهای 55 و 65 اینچ با قیمت مناسب‌تر زیر 7 هزار دلار اقدام نموده است.

westinghouse:


احتمالا بزرگ‌ترین تلویزیون 4K  ؛ تلویزیون 110 اینچی از کمپانی وستینگ‌هاوس است. قیمت این تلویزیون 300,000 دلار تعیین شده است!

:Seiki


سیکی تلویزیون 50 اینچ 4K را به قیمت 1299 دلار، هم قیمت فول‌اچ‌دی‌های رایج بازار به فروش می‌رساند. Seiki کمپانی شناخته شده‌ای نیست و هنوز نمی‌دانیم کیفیت تصویر تلویزیون 4K آن چقدر است اما به هر حال قیمت این تلویزیون نشان می دهد که امکان ساخت پنل‌های 4K با قیمت پایین میسر شده است و به زودی شاهد محصولات مشابه از تولیدکنندگان شاخص بازار خواهیم بود.


سامسونگ :


تلویزیون بزرگ ۸۵ اینچی سامسونگ که توانسته عنوان بزرگترین Ultra HD را تنها با یک اینچ تفاوت، از آن خود کند. البته به نظر می رسد با قیمت اعلامی، عنوان گرانترین را هم بتواند کسب کند. قرار است سری اول این تلویزیون های غول پیکر با قیمت ۴۰ میلیون وون (۳۷۸۷۷ دلار)‌ در کره پیش فروش شوند.

قطر صفحه این تلویدیون 4K خارق العاده ۲۱۴ سانتی متر است و از اسپیکر های 2.2 کاناله بهره می برد. از امکانات آن می توان به پردازنده ۴ هسته ای و پنل ال سی دی Precision Black Pro اشاره کرد.



منبع : تابناک - باشگاه خبرنگاران جوان

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی